Ana Sayfa Ana Sayfa  Forum Forum  Balkanlar TV Balkanlar TV  Tarihte Bugün Tarihte Bugün  Haberler Haberler  Makaleler Makaleler
Son mesaj - Gönderen: Taran Kedi - Cuma, 06 Nisan 2012 15:50
Balkan Türklerinin Buluşma Noktasına Hoş Geldiniz.
Balkanlar.Net
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 24, 2017, 15:21:12
151.700 Mesaj 8.683 Konu Gönderen: 8.295 Üye
Son üye: figenbakay
Balkanlar.Net  |  Balkan Dünyası  |  Balkan Sofrası  |  Konu: KOZANAK - PASKALYA ÇÖREĞİ 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: KOZANAK - PASKALYA ÇÖREĞİ  (Okunma Sayısı 28377 defa)
isperih
Mor Genç
Kıdemli Üye
***

Popülarite: 226
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 470



« : Mart 17, 2009, 18:12:21 »

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı eritilmiş yağ , margarin
  • 1 kilo un - genelde aldığı kadar un denir
  • 1 paket yaş maya ( pakmaya bunu icad etmiş. kibrit kutusu  kıvamında küçük  paketler halinde ( 42 gr ) yaş mayayı markette bulabilirsiniz )
  • 1 paket vanilye ( orjinal tarifte hamurun üzerine serpmiş. ama ben  hamurun içine koyuyorum )
  • 1 limon kabuğu rendesi ( isteğe göre )

üstü için :

  • bir yumurta sarısı
  • toz şeker
  • file badem - isteğe göre fındık , fıstık


Hazırlanışı:

yaş mayayı bir su bardağı ılık süt içinde  inceltin. ayrıca içine biraz şeker ve un koyun. bir süre sonra köpük köpük olacaktır.

elenmiş unun ortasını havuz gibi açın  ve sırasıyla  eritilmiş mayayı + 5 yumurtayı+ bir su bardağı eritilmiş margarini

+ geri kalan şekeri  + vanilya ve limon  kabuğunu ekleyip hamuru karın.
 
 ( ilk denememde hamuru toplayamamıştım. mayayı  o kadar çok koymuşum ki hamur pişerken tepsiye sığmamıştı. Grin 

böyle birşeyle karşılaşırsanız şaşırmayın yani. )

hamuru dinlenmesi için ılık bir yerde bekletin. üzerine bez örtmeyi unutmayın.hamuru  hacmi iki katına çıkana kadar  dinlendirin.

bu hamurdan 3 tane eşit büyüklükte  parça koparın. bunları uzatarak saç örgüsü şeklinde örüp şekil verin.

bu işlemi yaparken ellere yapışmaması için elerinizi arada yağlayın.

( orjinalinde saç örgüsü ile tarif edilmiş. aman ben bunla uğraşamam diyorsanız benim gibi mayalanmış hamuru

hiç bozmadan fırın tepsisine koyun.  pişince kocaman ekmek gibi bir kozanağınız olur.)

hamura istediğiniz şekli verdikten sonra  yine ılık bir yerde dinlendirin.biraz daha kabarması gerekiyor.

bu işlem de bitince üzerine yumurta sarısını sürün , biraz toz şeker serpin , arzuya göre de badem , fındık , fıstık ile süsleyin.

150 derecede  tahmini 30 dakika pişirin. üzeri karamel rengi  olunca ve piştiğini anlayınca fırını kapatın.

10 dakika çıkarmadan fırında bekletin.

( bence 180 derecede de pişer. ama biz tariften şaşmayalım.)


ılındığı zaman yanında bir bardak boza  pardon bir şişe boza ile ikram edin. Cheesy

..............

Amannn isperih sen aylak insansın benim vaktim - sabrım yok bana pratik bir çözüm bul diyenler için ;

 kozanağı hakkı ile yapan yerin  adresini verebilirim.

Avcılar- Cihangir mahallesinde - Cihangir ekmek fırını  kozanağı şahane yapıyor.Tecrübeyle sabittir. Wink

Sesleri duyar gibiyim . Avcılar nireee  biz nireee diyenler için tarif yukarda üşenmeyin yapın.

Afiyet bal şeker olsun.




« Son Düzenleme: Mart 17, 2009, 18:17:13 Gönderen: isperih » Logged

ДА    БЪДЕШ   ОБИЧАНА ...
guel
__ ß é £ £ @ __
Onursal Üye
*****

Popülarite: 85
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1.295



« Yanıtla #1 : Mart 17, 2009, 18:21:41 »

kozanak  çoook seweriiz, ailece tatlıcıyıız zati ewden hiç tatlı eks... olmasss gecen akşam annemler sınır ötesi turu yapıpp gelmişlerdei tabi bide birsürü şeyler alınmıştı aralarında kozanakta wardı  Roll Eyes  Cheesy
Logged

pLLyNa
-- хюлия ---
İlgili Üye
**

Popülarite: 12
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 97


KendiN oL saDEce ....


« Yanıtla #2 : Mart 28, 2009, 18:05:28 »

daha gecen gün aldık 4 tane  Cheesy
Logged

deniz89
İlgili Üye
**

Popülarite: 19
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 72


Kırlara koşalım,kentlere değil!


« Yanıtla #3 : Mart 28, 2009, 19:33:41 »

bir de bu tariften denemekten yarar var.
Logged
Gulpare275
Çekingen Üye
*

Popülarite: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2014, 22:14:37 »

teşkür ederiz efendim
 Evet
Logged
hambatli2
hambat şahini
Yeni Üye
*

Popülarite: 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 46



« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2014, 08:47:49 »

hiç denemedim
Logged

denizliden sevgiler
Sayfa: [1]
Balkanlar.Net  |  Balkan Dünyası  |  Balkan Sofrası  |  Konu: KOZANAK - PASKALYA ÇÖREĞİ « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer:  



    MKPortal C1.2.1 ©2003-2008 mkportal.it
    Bu safya 0.0244 saniyede 22 sorguyla oluşturuldu

    Emlak ilanları, araba ilanı ver Blog